A trecut festivalul filmelor de la
Cannes si era sa raman fara sa fi vazut nimic .Anul trecut am vazut 4 .Anul asta in afara de vreo 4-5 filme nici nu aveam mare chef , dar si din alea n-am reusit sa vad ceva . Ba am fost la munca , ba n-am mai prins bilete (
Only lovers left alive) .In plus un fost coleg ( mare cinefil ) a facut rost de niste invitatii tocmai cand eram eu la munca sau la filmele la care n-aveam tragere de inima ( Omar s.a.minuni cu arabi , pakistanezi ).
Joi am zis ca trebuie sa vad si eu macar un film si am ales filmul lui
Koreeda ''
Like Father , Like Son '' . Am reusit sa ma sustrag de la munca si pentru ''
The Big Lebowski '' care rula inaintea filmului japonez , dar gratis .
Ajuns cu cateva minute inainte de filmul fratilor
Coen am amusinat cinefilii doritori de mocaciuni . Unii erau mari fani si se lauda unul ca a vazut filmul de 11 ori , altii nu-l vazusera , iar altii erau pe linga ( ce film e acum doamna :
BIG Mountain

??? ;trebuia aia sa-i spuna ca e ''
Big Momma's House '' ). Si un mos trecut de a mijlocul varstei a treia se bucura de pleasca cinefila . Mai era si o tipa pe la 20-22 anisori care arata ca la 12 ,imbracata ca-n epoca victoriana , cu o bascuta pe cap si cu un ghid solid de filme ( Hollywood ...bla ,bla) in bratele-i fragile in care mare era si un buchet de floricele .Ce-o fi cautata ea la filmul asta

???
Cu toata lumea asta pestrita am trait o mare bucurie la acest film . Un film pe care-l mai vazusem de 4-5 ori , dar care nu intra la mine in topul 5 al fratilor Coen . Cu toate astea am reusit sa ma simt asa de bine cum de ani de zile nu am mai facut-o . Rar mi s-a intamplat sa rezonez asa de bine cu sala , sa ma destind total si'' sa pun botu ' ''la niste replici /faze pe care le stiam pe de rost . Replici pe care daca le-as fi auzit acasa m-ar fi facut doar sa ranjesc un pic .Nu a mai contat ca multe faze erau trase de par , neverosimile , tampite -se produsese declicul si ''eram acolo '' .Acolo unde nu mai fusesem de la '
'Matrix '' , filmele cu
Van Damme ,
Arnold , s.a. eroi ai copilariei.
Radeam , tuseam si nechezam alaturi de ceilalti .
Dupa film eram asa de incarcat incat nici nu m-am gandit sa-mi stric starea de bine cu filmul lui
Koreeda . Era si pacat pentru ca de la filmul asta (tocit) primisem mai mult decat ma asteptam
Mentionez ca inainte de film n-am consumat nimic . Dupa ,e alta poveste .....