depinde. depinde de cine si cum speculeaza momentul. depinde mult de moralitatea familiei si a celor apropiati. depinde mult de moralitatea mortului (moartei). depinde mult de ceea ce ramas ca produs artistic si cat de mult valoreaza el pe piata si cat va valora daca se face taraboi din acest moment irepetabil.
tin minte cand a murit Mihaela Runceanu, cu o luna inainte de Revolutie. putini isi mai amintesc de ea, era o cantareata extraordinara si unele melodii ale ei inca se mai canta la nunti, botezuri, paranghelii...
desigur, in 89, nu se putea face un circ mediatic din asta, dar tin minte, ca in ziua aceea, in magazinul Muzica, s-au pus in vanzare sute de discuri cu muzica ei si chiar s-au vandut ca painea calda, fiindca oamenii voiau sa aiba o ultima amintire cu ea. a fost o chestie decenta, un gest care pe mine m-a impresionat la vremea aceea.
o alta cantareata care a murit in mod tragia a fost Laura Stoica. saptamana trecuta ar fi implinit niste ani. a fost sarbatorita la emisiunea lui Mihai Morar. mi s-a parut, iarasi, un gest extraordinar de frumos si la locul lui, din partea unor colegi de breasla, care au incercat sa ne reaminteasca de ea la modul cat mai frumos cu putinta. fata asta chiar a avut ceva de spus in cariera ei, desi a avut ghinionul sa o inceapa, intr-un moment cand muzica usoara romaneasca cadea vertiginos din topuri.
Malina Olinescu- trist si tragic. o fata sensibila si inteligenta. asa mi s-a parut mereu. desigur, atunci cand nu-ti gasesti locul printre artisti, cand iti cunosti limitele si talentul si esti convins ca poti mai mult, dar cei din jur nu te inteleg, dar nici nu se obosesc sa incerce s-o faca, viata devine cosmar.
cred ca cel mai dificil moment in viata unui artist este atunci cand constientizeaza ca arta sa nu are cautare. e ca si cum exista degeaba. daca imi amintesc bine, mama ei nu s-a perindat pe usile televiziunlor ca sa ne spuna ce si cum...
Last edited by rvn : 18 Oct 2013 at 18:34.
|