Ehe, Parascheva noastra e caz de proasta organizare(tipic romaneasca) de aia rasare atat de tare.Revenind la unchiul asta al meu.El a fost in boschetii de pe acolo, in pelerinaje organizate de BOR, iar din imaginile pe care mi le-a prezentat(e si fotograf semi-profesionist), cam acelasi lucru gasesti.In Ucraina cred ca vei da de destule Filoftei si Parascheve.
Eu am zis.Depinde cum vede fiecare civilizatia.Mie imi par tari ok.Au probleme mari, dar au si plusuri la fel de mari.Nu o sa o duci acolo ca in Scandinavia, dar nici nu vei clantani ca in Moldavia(ca tot suntem in estul salbatic).
Da, evident este si o manipulare.Nu as merge atat de departe sa o numesc grosolana.Ca intotdeauna exista 2 fete.Fata urata, pe care se bate moneda intr-un secol dominat de ateism si anti-institutionalism religioas si fata frumoasa, care nu e atat de vizibila pentru ca fata urata e mult mai atractiva si mai populara.Fata urata e aia: bah astai vor sa ne exploateze credinta pentru bani si interes personal, iar fata buna e aia:bah astia vor sa ne exploateze credinta pentru a ne ajuta in viitor, pentru a constru biserici & stuff.
In strainataturile civilizate, e o industrie.S-a perfectionat in sute de ani, in Est mai au de mancat si invatat din spiritul mercantil.
PS:mda, stiam, dar am ramas cu o impresie ca ortodocsi au pondere semnificativa pe acolo( nu stiu de unde).Se pare ca m-am inselat