View Single Post
Old 15 Oct 2013, 22:40   #3366
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by MikkaelWolfganger:
Nicaieri? In toata zona estica a Europei, dominata de ortodoxism, se practica asta.Polonia,Rusia, tari destul de ok ca nivel de civilizatie.Acum depinde ce intelegeti voi prin civilizatie.Ah, si in zona catolica este chestia asta, nu atat de pregnant si ostentativ ca in Est, dar se practica si acolo.Dati cu search-ul pe net.
Mikki, zau, ma faci sa zambesc larg. oricat am searciui pe net, nu cred ca am gasi ceva asemanator cu Paraschiva noastra. ma faci sa zambesc, cand spui ca Polonia si Rusia sunt tari destul de ok ca civilizatie. da, poate au fost, dar pe vremea tarului Nicolae. ostentatia din Est, mi se pare ca seamana cu o manipulare grosolana, pe fondul lipsei de speranta in orice, al acelora (multi, din pacate), care abia isi duc zilele si au ce pune pe masa. oamenilor nu le-a ramas decat biserica. este singurul loc, unde (cred ei, dar se inseala), se produc minuni. ostentatia din Vest, (daca exista), seamana a voyeurism veritabil. acolo, defileaza predicatorii, mari actori si mari regizori de "teatru si film". este o mica-mare diferenta, totusi. banuiesti despre ce-i vorba, nu? acolo, adeptii, enoriasii, sunt oameni cu bani, care, fac donatii babane, nu se uita la bani, cand este vorba de a castiga respectul comunitatii, dovedind cat sunt de credinciosi.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif