View Single Post
Old 09 Oct 2013, 10:54   #1517
bremen1980
Guru

bremen1980

Am citit in urma cu cativa ani un jurnal excelent '' Placerea de a te povesti tie insuti '' de Julien Green .Mi-a placut foarte mult desi nu mai tin minte nimic din aceasta carte .
Am gasit la anticariat o noua carte scrisa de Julien Green , am cumparat-o si apoi am citit-o . E vorba de ''Leviathan '' - o povestire destul de tensionata despre un nene pe la 40 de ani care se indragosteste de o spalatoreasa de 18 ani . Povestea se desfasoara intrun oras mohorat de provincie unde doar adulterurile si barfele pot sa-i mai tina pe bietii oameni agatati un pic de viata si sa-i scapa de imensa plictiseala menita sa-i inghita .
Toate bune si frumoase pentru indragostitul nostru, numai ca fata se mai ocupa si cu prostitutia si de aici gelozie , urmariri , violenta . In plus fiinta asta ravnita de toti barbatii orsului este folosita de femeie fara scrupule . Folosita pentru a aduna barfele necesare ca oxigenul pentru o batrana care-i poate stapani pe ceilalalti doar atunci cand ii cunoaste in cele mai mici detalii.
O carte plina de personaje contorsionate pline de ura fata de ceilalti , dar mai ales pline de ura de sine . Oameni sufocati care nu pot sa evadeze si traiesc urmand un destin implacabil care-i mana de la spate . O nefericire generala de care scapa doar firile mediocre .
'' Leviathan '' bate un ''Click si-un ''Cancan'' .
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif