Thread: ANIME-uri
View Single Post
Old 04 Aug 2013, 20:07   #373
Twinsen
 
Twinsen
 
Posts: n/a
Makoto Shinkai revine cu "Garden of Words", un film relativ scurt de 45 minute. Vestea cea buna e ca a revenit la stilul sau original din "5 Centimeters Per Second' si a renuntat sa imite Ghibli. Vestea proasta e ca nu prea reuseste sa se conecteze cu adevarat la poveste, care ii iese neconvingatoare.

Grafic si stilistic vorbind, Garden of Words arata foarte bine, e printre cele mai frumoase anime-uri facute vreodata. Shinkai a fost recunoscut de la inceput ca un mare talent in utilizarea 3D, insa acum a reusit sa obtina un balans foarte bun si cu 2D (inclusiv de exemplu fetele personajelor). Garden of Words depaseste nivelul (oricum greu de atins) in care "orice cadru ar putea fi un wallpaper", situandu-se in vecinatatea filmului de arta.

Povestea e despre relatia intre un elev de liceu si o femeie care are aproape dublu varsta lui si din pacate cuvantul care o caracterizeaza cel mai bine e "cheesiness". E o acuza care ar putea fi adusa si lui "5 Centimeters Per Second", dar exista o diferenta esentiala - in acesta din urma Shinkai chiar simtea ce expunea pe ecran. Cel putin asta e impresia mea. In Garden Of Words, merge oarecum conectand niste puncte, cu diligenta unui mestesugar.

In concluzie, as zice ca filmul merita vazut pentru atmosfera, mai ales ca e asa scurt.
  Reply With Quote sendpm.gif