Originally Posted by Twinsen:
Originally Posted by Redy:
ETC inseamna Electronica ? Daca nu o rupi pe matematica si fizica, o sa iti fie extrem de greu. Profesorii sunt niste jegosi iar asistentii sunt cei mai frustrati oameni de pe lumea asta si de abia asteapta sa te rupa in bucati.
|
Sper sa fie asa. Am intalnit exemple de oameni care n-aveau ce cauta la un profil real, dar si-au luat licenta si lucrau. E un dezastru si pentru ei si pentru cei din jur.
|
Nu am spus exigenti, am spus jegosi.

Multi care termina ETC fac altceva pentru ca desi se acumuleaza cunostinte, o proportie foarte mare sunt degeaba. Pentru anumite domenii insa este necesara.
Originally Posted by Vortex:
*ETC-Electronica si Telecomunicatii+ AC-automatica calculatoare
Am ales ETC din ce am inteles eu din explicatiile pe care le-am primit la fata locului,care se referau la partea de hardware,care imi este familiara,adica pot sa zic ca ma pricep destul de bine cand cine vorba de componente fizice,mai putin cu partea de soft.
Cand vine vorba de real nu am atat de multa lipsa de simpatie,decat pentru matematica,asta ma ingrijoreaza pe mine,pentru ca majoritatea materiilor,ca de exemplu fizica au legatura stransa cu matematica,desi mie fizica mi-a placut,dar fizica inteleasa,din ce au descoperit altii ,nu cea aplicata si alte materii precum Biologia pot sa spun ca imi plac.
Am observat ca mai toata lumea se fereste de Universitatea de agronomie si facultatile aferente.E chiar asa de rau?Eu sincer chiar cochetez cu ideea Facultatii de Tehnologie a produselor alimentare,management agricol si silvicultura,dar am o multittudine de necertitudini,iar majoritatea cand aud "agricol' se gadnesc la munca de jos prost platita (tractorist).
|
Eu nu stiu cum este la specializarea de microelectronica dar la primele doua de sus (nu stiu cum se numesc acum) se face multa analiza de semnal, antene, radio, sateliti, tehnologii IP etc etc. Pentru IP va trebui sa te apuci de cursuri CISCO pentru ca din facultate iesi cu mai nimic. Ah, si sa nu faci cursurile CISCO la facultatea de electronica pentru ca acolo parca e sef Paun, unul dintre cei mai mizerabili oameni pe care am avut neplacerea sa ii cunosc. Slacker la greu, fara nici o implicare cu studentii, un jeg uman. In Electronica, baza este matematica si nu fizica. Fizica se face in primii doi ani si nu e grea deloc, chiar pentru cineva care nu e pasionat de fizica. Matematica e baza, peste fizica poti sa treci ok. Daca insa notinuile de fizica din liceu tind spre zero, atunci o sa fie mai greu. Poate se cere mai multa fizica la specializarile mai putin importante, nu stiu. La cele "de top" se foloseste matematica in 90% din cursuri.
Partea de agricultura va creste in viitorul apropiat dar nu foarte apropiat. Treaba asta cu "programatorii" care fac evaziune fiscala la toate nivelurile nu va tine la infinit iar agricultura/productia va capata o importanta mai mare. Fiind o tara da rahat, nu stiu daca poate spune cineva cate locuri de munca se vor deschide in acest domeniu, daca se vor face investitii. Deocamdata "Agricultorii" romani sunt niste lepre care fura pamanturi pe mai nimic prin diverse presiuni si legaturi politice si sunt multumiti de monopolul pe care il au pe piata romaneasca.
Treaba e ca daca inveti franceza sau germana si te arde asa tare cu agricultura, ai putea sa inveti limbile alea de care ti-am zis si poate prinzi burse/cursuri prin strainatate. Pentru ca nu e domeniul meu, habar nu am dar cu siguranta daca esti printre cei mai buni, nu vei avea probleme asa de mari ca altii. In plus, in timpul facultatii poate realizezi ca te intereseaza altceva si vei opta pentru altceva in acel moment. Eu habar nu aveam ce vroiam sa fac cand am intrat la facultate dar poate altii stiu mai bine ca mine.

E bine insa sa termini de ce te-ai apucat pentru ca reprezinta un loc unde poti reveni oricand.