De ceva timp, am observat ca au inceput sa se aciueze pe langa casa niste insecte tare dubioase. Va las mai jos niste poze, daca stiti cum se numesc si, mai ales, daca au apucaturi criminale, va rog sa-mi dati de stire. Sper ca asa sa evit pe viitor traumele si mini-infarctele zilnice. Ajutati un om sarman.
In ordine cronologica:
1. un gandac de vreo 5-6 cm (chiar daca nu se vede in poza, jur ca atata era, nu-mi place sa pescuiesc

), carapace metalica, antene lungi, pe care l-am lovit cu o matura si a inceput sa scoata niste sunete ciudate, asemanatoare unui chitait combinat cu tipete.
2. O viespe mutanta: partea superioara bombata, mijlocul foarte subtire, partea inferioara bombata. Nici antenele nu-s de ignorat.
3. Un gandac cameleonic, tot cu aspect metalizat, partea superioara portocalie (cred ca se pregatea sa imprumute culoarea peretelui), partea inferioara verde, iar cand l-am atins (tot cu matura, evident, my very own lightsaber

) si-a schimbat culoarea, a devenit negru. In plus, si asta scotea niste sunete bizare.

Calitatea pozelor lasa de dorit, dar cred ca va dati seama de la ce distanta le-am facut.
So...help! It's a very bad case of "what you don't know
can kill you".