Am intrat si eu pe blogul lu' nenea si mi-a placut mult . Se observa insa (si la el ) .obsesia romanesca pentru enciclopedism , pentru totalitate . Se vede ca prin Romania am fost tinuti legati multa vreme la ochi/gura /urechi si dupa ce am scapat de legaturi vedem monstruos si simtim enorm . Cel putin la generatiile crescute sub Ceusescu se observa inca foamea de cunoastere ,de acumulare culturala fara masura . Bagam in noi de toate si ne bagam peste tot . Orice intelectual care se respecta sare ca la sotron prin patratelele numite : politica , filme ,pictura , literatura , filozofie , critica literara , istorie , psihologie , sociologie , economie. Nu s-au stabilizat si inca scriu , traduc , tin conferinte si dau sfaturi . Probabil ca in timp o sa ajunga fiecare la staulul lui potivit si n-o sa-i mai vedem rumegand mancare nepotivita pentru ei . Fiecare capra o sa-si aiba proria iarba si n-o sa-i mai manance grauntele curcii .
Asta in domeniul ''umanist '' pentru ca-n ''stiintele tari '' gardurile sunt destul de inalte si nimeni nu-si permite sa ramana cu lana-n prin sarma ghimpata .
|