Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 22 Jun 2013, 14:17   #1684
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by anaemona:
CDaca vreti sa faceti salate gourmet, cum s-ar zice, taiati tot ce puneti in ele foarte fin si amestecati intr-un bol destul de mare, in care toate componentele sa se intrepatrunda usor.
foarte buna sugestia ta! o sustin, pentru ca si eu procedez asa cu diverse ocazii. imi vin minte acum vreo 2 combinatii care-mi plac in mod special: rosii taiate marunt amestecate cu usturoi verde taiat foarte fin,pe lung, si busuioc proaspat. o lingurita de ulei de masline si putina sare, intregeste minunat acest amestec pe cat de simplu,pe atat de bun. sau: rosii si castravete taiate cubulete, frunzele de la ceapa tanara taiate foarte subtire, amestecate cu o acelsai ulei+marar verde. e buna si salata creata. imi place amestecata cu varza alba taiata la fel, o lingurita de seminte de chimen, putin piper, sare dupa gust si nelipsitul ulei de masline, de data asta amestecat cu o lingurita de otet. optional, merge si putin morcov ras pe razatoarea fina.
salatele sunt cele mai simple si la indemana oricui. se combina excelent cu o bucatica de friptura la gratar, sau cu bruschetele pe care ni le-ai prezentat si tu, anaemona.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif