View Single Post
Old 19 Jun 2013, 10:40   #80
sigalia
Guru

sigalia

O sa va surprind,si poate chiar o sa ma suspectati de idealism- dar lucrurile chiar s-au miscat pe ici pe colo in bine in acest sens si la noi.Tangential am colaborat cu un astfel de ONG ( e drept, pus pe picioare de americani; astia au 'implemantat " nu atat logistica, cat mai ales mentalitatea ) .Oamenii de aici fac munca de eroi.Pentru o leafa simbolica( majoritatea sunt nevoiti sa aiba alte doua job-uri pentru a supravietui),exact asa procedeaza :muncesc pe fiecare strada si in fiecare casa.Asistatii din clasa defavorizata inca refuza prezervativele ,iar medicatia de sustinere este abandonata functie de toane.In ciuda acestei realitati rata de transmitere a bolii de la mama la copil a scazut sub 2% la pacientele lor /in conditiile in care media pe tara este undeva la 18% - si asta gratie unui program de masuri concrete de-a dreptul "politienesc" .
Nu este deloc romantica munca asta , si nici "deosebita".Dar unii o fac.Foarte bine.Personal cei 2% din impozitul meu pe venit merg la ei pentru stiu ce fac acolo si pentru ca atat imi sta mie in putinta sa ma implic.
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif