O sa va surprind,si poate chiar o sa ma suspectati de idealism- dar lucrurile chiar s-au miscat pe ici pe colo in bine in acest sens si la noi.Tangential am colaborat cu un astfel de ONG ( e drept, pus pe picioare de americani; astia au 'implemantat " nu atat logistica, cat mai ales mentalitatea ) .Oamenii de aici fac munca de eroi.Pentru o leafa simbolica( majoritatea sunt nevoiti sa aiba alte doua job-uri pentru a supravietui),exact asa procedeaza :muncesc pe fiecare strada si in fiecare casa.Asistatii din clasa defavorizata inca refuza prezervativele ,iar medicatia de sustinere este abandonata functie de toane.In ciuda acestei realitati rata de transmitere a bolii de la mama la copil a scazut sub 2% la pacientele lor /in conditiile in care media pe tara este undeva la 18% - si asta gratie unui program de masuri concrete de-a dreptul "politienesc" .
Nu este deloc romantica munca asta , si nici "deosebita".Dar unii o fac.Foarte bine.Personal cei 2% din impozitul meu pe venit merg la ei pentru stiu ce fac acolo si pentru ca atat imi sta mie in putinta sa ma implic.
|