Originally Posted by rvn:
Originally Posted by varu:
La unele joburi bine platite tinuta decenta (avocatii, bancile, anumite multinationale) e obligatorie si la interviu, si la locul de munca. La altele, cum sunt eu - programator, nu prea.
|
nu mi-e clar ce-ai vrut sa spui cu fraza asta, varu: ca programatorii nu sunt platiti bine, sau ca poti merge la serviciu si-n pantaloni scurti, fiindca stai ascuns intr-o camera blindata?
L.E. la mine tinuta este obligatorie. n-o respect fiindca ar fi monotonia prea mare.
|
In general programatorii sunt platiti peste media celorlalte meserii de pe piata, dar nu asta am vrut sa spun cu fraza aia. Da, exista programatori care pot veni la serviciu in pantaloni scurti pentru ca stau ascunsi in camere blindate. Sau daca nu blindate, oricum securizate. Eu am avut experienta din asta in care m-am dus la un interviu tehnic imbracat in pantaloni de stofa si camasa si aia care imi luau interviu erau in bermude si tricou. Si mediul civilizat, securizat, aseptic, de multinationala. Asa a fost mediul, jobul ala.
Daca esti programator si lucrezi intr-o banca ti se cam impune (tacit) sa fii imbracat gigel ca ceilalti angajati ai bancii. Depinde de loc, la programatori e mai flexibil, se poate accepta mai usor ca in alte meserii unul care vine la interviu in echipament de rocker, daca se stie ca jobul lui va fi unul de sobolan antisocial in fata unui calculator in camere ce n-au interactiune cu restul lumii venite pe la vreun ghiseu.
Dar avocatul cred ca trebuie sa aiba abilitati de business-man, pe langa serviciile oferite el ofera si imagine, prestanta. Avocatii imbracati ca pizza-delivery-boys poate ca sunt stridenti. Zic si eu fara sa ma pricep prea mult la avocati.