View Single Post
Old 09 Jun 2013, 15:12   #12
marillion
Veteran

marillion

Originally Posted by MikkaelWolfganger:
Dar tu ce crezi, ca daca nu ai un nivel de cultura ridicat si o IQ consistent, nu poti avea dreptul o parere pe cinemagia?Cam aroganta si elitista gandirea asta.Pana la urma nu toti am fost norocosi la nastere si nu toti am avut sansa sa fim dati pe la scoala.Daca omul a vazut un film si vrea sa impartaseasca din parerea lui(pozitiva sau negativa) mi se pare in regula sa dea un comentariu.2-3 greseli de exprimare sau gramaticale pot intelege.Ce nu pot intelege sunt insa injuriile si comentariile la filmele nevizionate inca.

Site-ul cinemagia nu cred ca a fost creat doar pentru critica de film sau doar pentru intelectualitate.Este pentru toata lumea,nu?Pentru ceea ce vrei tu, Liviu, exista site-uri specializate si, cum ai spus, forumul.

MikkaelWolfganger, eşti într-o gravă eroare.
Într-o societate modernă şi despre care se presupune că a atins un anumit nivel de dezvoltare, membrilor ei ar trebui să li se pretindă nişte minime condiţii: să fie educaţi (cei 7 ani de acasă), să ştie să citească şi să scrie corect. Nu te obligă nimeni să poţi face chirurgie pe creier sau să pilotezi aeronave, să-i fi citit pe Aristotel şi Derrida. Dacă nu poţi nici măcar să te exprimi corect româneşte şi să scrii corect, atunci nu eşti bun de nimic.
Nu sunt adeptul păstrării în această comunitate, Cinemagia, numai a userilor "elitişti", docţi, e loc într-adevăr pentru toţi. Problema apare însă când omul (pe care nimeni nu-l obligă să-i placă Rohmer, Rivette şi Godard) a văzut un film pentru mase; dacă te apuci să postezi un comentariu negativ la adresa acelui film, să spunem American Pie, respectivul îţi menţionează toate rudele pe care le ai (şi în viaţă şi defuncte).

Societatea românească este într-o continuă degradare. Cel mai bun exemplu e reacţia stupefiantă a spectatorilor proveniţi din diverse clase sociale, plătitori de bilet la un aşa zis show de stand up comedy prestat de un individ numit Bobonete, tânără speranţă a cinematografiei româneşti, iar şi mai tristă este bucuria nedisimulată şi josnică a femeilor din sală la pasajul: “Am nimerit lângă fosta gagică a lui Smiley, lângă Laura Cosoi, aici în cinema. Tot filmul m-am uitat la ea să îi dau de înţeles că ceva nu e în regulă. La final s-au aprins luminile şi mi-a zis: “Măi, înţeleg că m-ai recunoscut, dar te-ai uitat la mine aşa insistent şi m-ai deranjat!” Şi i-am zis: “Fă, m**ţii mă-tii, dar mi-ai băut tot sucul!” Deci mi-a băut un litru de Cola. Am vrut să îl sun pe Smiley să îi spun: “Mă, vrei s-o f**i în cur? Ia-i o Fanta la doi litri jumate, e disperată după gaz”.

http://www.youtube.com/watch?v=E_9wo...ayer_embedded#!
marillion is offline   Reply With Quote sendpm.gif