View Single Post
Old 08 Jun 2013, 12:44   #63
aniela07
Guru

aniela07

Originally Posted by Federico:

Cind auziti un artist ca vorbeste despre ratiunile si obiectivele muncii lui, luati-va picioarele de-a spinarea si nu va mai uitati inapoi. Singura arta pe care merita sa-ti pierzi timpul e aia care a venit pe lume din pura instinctualitate. Cind artistul creeaza fiindca pur si simplu ii vine sa creeze, nu ca a facut nise calcule si urmareste niste rezultate. Vointa umana e buna de aruncat la porci. Cea mai buna arta e aia cind autorul habar nu are ce face, cind isi subordoneaza vointa inconstientului.

Eu sunt pentru o perspectiva mai rationala, sau chiar rationalista, asupra artei. Daca e sa ma gandesc la raportul de creatii artistice (minus literatura si arhitectura, sa zicem) instinctuale/rationale care mi-au transmis ceva si pe care le-am apreciat, din punctul meu de vedere gunoaiele vandute drept arta nascute din ceea ce s-ar putea numi instinctualitate sunt mai multe decat creatiile tampite din categoria rationala. Cu cateva exceptii, nu cred ca inconstientul nostru poate produce creatii de cine stie ce valoare.
aniela07 is offline   Reply With Quote sendpm.gif