View Single Post
Old 07 Jun 2013, 21:58   #4
faraimaginatie
Guru

faraimaginatie

Ma omoara forumul asta. Am petrecut ultimele 20 de minute scriind despre Murmur of the Heart si-a disparut cu totul. Ceva blesteme...

N-o mai fac a doua oara. Am zis doar ca filmul mi-a placut mai mult ca cel al lui Parajanov. Si ca mi-a placut mai putin ca prima data cand l-am vazut pentru ca nu mi-a mai dat aceeasi senzatie de feel good ca atunci. Are un aer subversiv pe care nu l-am observat initial. Sarmul discret al unei burghezii care si-a trait viata...si fisurile alea culturale, sociale si politice sunt backgroundul perfect pentru portretizarea unei familii screwed-up. Personajul Leei Massari mi-a placut din motive evidente. Ah, si props to Malle ca a avut curajul sa puna pe ecran ideea de incest si de tanar prezentabil care-si "traumatizeaza trupul". Mi-a mai placut trimiterea Nouvelle Vague de la scena cu tenisul cu spanac. Arta de dragul artei e uneori reconfortanta. Ah, si rasul isteric din final mi-a lasat un gust amar. E un ras destul de trist care ramane cu tine dupa ce-ai terminat filmul.

Votul meu merge la Malle
faraimaginatie is offline   Reply With Quote sendpm.gif