View Single Post
Old 05 Jun 2013, 20:43   #29
Twinsen

Twinsen

Ok, back at home. Am vazut 8 din cele 12 filme din competitie, pentru inceput sa zic cate ceva despre cele 2 care vor fi maine la Florin Piersic.

Wadjda - Cumva am senzatia ca s-ar fi potrivit mai bine la sectiunea pentru copii Educatiff. Wadjda e o fetita din Arabia Saudita care isi doreste o bicicleta, ceea ce nu cadreaza cu perceptele islamiste ale societatii sale. Fiind o personalitate puternica si totodata plina de resurse, fata noastra se hotaraste sa participe, paradoxal, la un concurs de cunostiinte despre Islam, ca sa faca rost de bani. Astfel invata pe de rost Islamul in vreo luna si la concurs trage si o recitare pentru care ar invidia-o toti imamii. Va las sa descoperiti singuri concluzia palpitanta...

E un film simplist, in care e foarte clar cine e bun si cine e rau, cu o regie din care n-am retinut nici macar o singura imagine. Cu toate astea merge ca si relaxare, actorii fac o treaba buna si ceva din realitatea Arabiei Saudite tot se poate discerne in el.

5.5/10 (7/10 ca si film pentru copii)

It felt like Love - La sesiunea de Q/A, regizoarea spunea ca e un film despre o adolescenta care doreste sa isi inceapa viata sexuala, dar e respinsa de baieti, fara sa aiba vreun defect evident. Ahem. De fapt in film avem o tanara foarte draguta, filmata in general cu gust, dar uneori in ipostaze evident sexualizate si de care mai toti baietii de varsta ei (si nu numai) s-ar simti atrasi. Doar ca nu sunt. Ca nu vrea regizoarea.

Filmul nu are nici o idee, in afara de a intretine tensiunea sexuala fara finalizare, dar regia e printre cele mai bune din competitie, poate are sanse chiar sa ia premiu la capitolul asta.

6/10

Last edited by Twinsen : 05 Jun 2013 at 20:54.
  Reply With Quote sendpm.gif