View Single Post
Old 27 May 2013, 22:04   #4420
sigalia
Guru

sigalia

The Roman Spring of Mrs. Stone (1961)

Ce-a mers :
Vivien Leigh,very stylish,cu acelasi nasuc provocator ca pe vremea lui Rhett Butler.
Tusa caricaturala a celorlalte personaje,in acord cu interioarele kitsch,umorul de replica.
Aerul Romei,in cadre in nuante de sepia( exact ca in cartile postale de altadata).
Prestatia lui Ludwic,un motan portocaliu,lenes si pufos, pentru care iti vine sa treci dincolo de ecranul PC-ului.

Cat priveste povestea,ceva ( esential !) mi-a scapat,pentru ca nu am reusit sa inteleg ,si prin urmare nici n-am putut sa empatizez cu drama doamnei Stone.
In crepusculul feminitatii si al carierei artistice,dna.Stone se instaleaza la Roma si isi ia ( cum altfel?) - un gigolo.Dupa ce il indoapa cu caviar in restaurante,il imbraca in haine de lux si ii deschide un cont pentru cheltuieli personale,realizeaza brusc ca in atributiile profesionale ale tinerilor frumosi nu intra si oferirea iubirii.Si incepe sa planga .(Haida de ...pana aici !).
Terapia anti-aging cu baieti frumosi este inca de mare actualitate,insa starurile momentului au schimbat radical meniul de utilizare.Sharon Stone a organizat un casting dur pentru a desemna un exemplar demn sa-i incheie baretele de la sandale,J.Lo il tine in sah pe Casper Smart caruia ii pretinde coregrafii la fel de performante si in afara scenei,iar bietului Ashton Kutcher i-au trebuit ani buni sa scape din ghiarele maleficei Demi Moore si a gastii ei de copii.
Pragmatismul nonsalant al acestor dive mi se pare ceva mai de bun gust( se chiar de mai bun simt!) decat ...depresia doamnei Stone.
Ce ti-e si cu spiritul vremurilor !
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif