Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 26 May 2013, 15:39   #1670
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Malombra:
rvn, nu numai femeile plictisite se ocupă de grădinărit. noi am avut grădină, deşi şi mama, şi tata lucrau.
m-am referit exact la contextul in care isi imagineaza anaemona ca si-ar cultiva singura verdeturile si legumele preferate.asta in primul rand, in al doilea rand, cred c-ai inteles gresit. eu nu am spus niciodata ca hrana produsa in propria gospodarie ar fi nesanatoasa, din contra, chiar am scos in evidenta diferentele dintre alimentele prelucrate si acelea la care te referi tu.
nu-ti inchipui ca habar n-am cum este la tara, fiindca te inseli. si mai mult, pot compara.
toata lumea doreste sa cumpere produse naturale, sau ecolologice, cum se numesc mai nou.
lucrul asta chiar ca suna a fantasmagorie. cel putin, pentru mine. agricultura nu se mai practica demult, cum se practica odinioada, nici macar cum se practica la nivelul anilor 70-80.
comunistii au gresit enorm cand au cooperativizat agricultura si au incurajat taranii ramasi fara pamant ca sa se mute la oras si nu cred, ca-n vecii vecilor, se vor mai putea popula satele romanesti, asa cum erau odinioara. hai, sa privim un pic si sa ne dam seama, cine produce si unde, alimente ecologice. si daca ele ajung vreodata pe masa noastra, sunt doar ocazional si pentru foarte putina vreme.
nu te gandi ca eu n-as locui intr-un loc linistit, cu aer curat si clima blanda. asta-i fateta idilica a vietii la tara, aceea care ne place cel mai mult. in realitate, sa muncesti zilnic, chiar si bucata de petec de pamant aferenta casei, inseamna sa sapi, sa plivesti, sa culegi, sa irigi, sa fertilizezi, sa combati invaziile de insecte...chestii pe care nu le faci in nici un caz "pe mofturi".
in 20-25 de ani vor muri toti batranii de la sate. sa vedem cine mai mulge vaca si coseste fanul. si sa nu-mi spui ca pustimea care-si traieste viata ca liliecii, pe internet, va avea vreodata chef sa faca asta. eu, una, sincer, nu cred.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif