reivan, un flashbak din altă lume, deşi e cu 2 pagini înainte...
eu:
Quote:
mi-a făcut o prietenă campanie că ciocolata, cafeaua, chiar şi ceaiul negru ruinează economiile ţărilor din care vin, pentru că se cultivă ca bunuri de export, se achiziţionează la preţuri de nimic şi duc la exproprieri masive, abuzive şi în plus accentul pe export duce la ignorarea nevoilor locale şi comercializarea chestiilor de utilitate zilnică la preţuri mari, tocmai pentru că sunt culturi "de nişă".
of doamne . în fine, la cafea eu am zis că nu renunţ nici dacă mă tragi pe roată ca pe Horea & Cloşca.
|
e şi cazul uleiului de palmier. oamenii acolo nu mimează moartea hipstereşte. acuma ce să faci, diferenţă de perspectivă. la vremea lui, şi marco polo a fost un hipster.
da, bine, ciocolata nu se cultivă ca bun de export, e cacao şi zahăr, ca să evit cacofonia. nu prea aveam altă opţiune de exprimare.
şi măi, ultimul lucru pe care am vrut să-l fac cu postarea aia a fost să ridic piatra împotriva cuiva. fiecare face ce vrea cu viaţa lui, sunt sigură că fiecare are şi iniţiative bune, nu se limitează făcutul de bine la renunţatul la zahăr. întrebam şi eu, pentru că dacă tot am renunţat la ceaiuri exotice - negru, nu şi verde, pe acela îl păstrez - , să văd ce oferă piaţa pe loc. bineînţeles că pot mrge la plafar şi lua de acolo. dar am întrebat şi aici. coada-calului luasem şi de la plafar şi a fost ok, are un gust f plăcut.