Originally Posted by anaemona:
bremen, poate problema n-ar trebui pusa ca nu poti sa-i spui lui X sa renunte sa-si doreasca, lasa-l sa-si doreasca si renunta tu la unul din cele 2 TV-uri, una din cele 2 masini, 3 din cele 4 celulare si tot asa. Stii ca nu ma refer la tine, vreau sa spun ca daca poti incepe sa faci ceva incepi cu tine, nu cu sfaturi pentru ala de linga tine. Dar discutia e sinuoasa si lunga si nu se ajunge la nici un rezultat. Cind eu am zis ca mi-e dor, exact la relatii ca cea descrisa de Malombra ma refeream, ca ele au disparut aici pe forum odata cu discutiile. Statistici, cronici, citesti oriunde, dar de interactionat cu altii mai putin. Vad ca forumurile care au fost odata foarte populare, conceptual, abia isi mai trag sufletul, blogurile sint si ele o forma de comunicare, dar de cele mai multe ori sint neinteractive si au si scopuri profesionale, adica in scop profesional un blog mi se pare excelent, dar nu inlocuiesc genul de comunicare de pe un forum. Poate astea sint formele de comunicare preferate in ziua de azi, blogugi, FB si ce-or mai fi si miine nu vor mai fi nici ele. Dar asa ca in povestea Malombrei, in care atunci cind cineva iti face un bine prima data iti pui problema ca iti vrea raul, asa e si cu forumurile sau alte comunicari, ajungi sa taci mai bine, pentru ca atunci cind spui ceva se vor gasi destui care sa combata nu ideea ci persoana, cu alte cuvinte pui tot raul inainte, asta cred ca e cea mai mare boala la care a ajuns societatea noastra - sa nu mai crezi ca exista bine dezinteresat si din acelasi motiv nici tu sa nu propagi un bine dezinteresat, sa stai in banca ta, sa faci ce se face, sa vorbesti ce se vorbeste, etc.
|
Stai ca si aici intervine alta problema : economia mondiala este structurata in asa mod incat consumul si nu necesitatea s-o duca mai departe . Daca de maine toti s-ar limita doar la un telefon , un televizor si 2-3 tricouri , economia mondiala ar intra automat intro criza fara precedent . State intregi (din Asia mai ales) ar intra in faliment . Ce ar face China cu camasile si pantofii ei cu care si-a hranit populatia si si-a modernizat economia .
Ar trebui toata economia mondiala revolutionat in asa mod incat sa tine cont in primul rand de raportul dintre nevoile reale si resursele disponibile si abia poi de mofturile celor care vor mai mult , nepermis de mult . Cine sa faca insa revolutia asta si cum s-o bage pe gat ???