Thread: Mi-e dor de...
View Single Post
Old 21 May 2013, 16:55   #276
sigalia
Guru

sigalia

Originally Posted by Twinsen:
Originally Posted by sigalia:
Procentul de analfabeti/semidocti de "ieri " si cel al celor "de azi" nu este sensibil diferit.
Eu cred ca este diferit, din simplul motiv ca inainte nu exista nici macar program la televizor, d-apoi PC-uri si Youtube. Si atunci lumea citea mai mult, chiar si o parte din cei care nu erau inclinati in mod deosebit asa ceva, pentru ca n-aveau ce altceva sa faca.
.

Hmmm....cam cu dus si intors : rationand astfel inchisorile ar trebui sa fie cele mai stimulative medii pentru educatia de tip clasic,nu ? Sau saracia lucie din satele unde copiii n-au nici apa la robinet, dara-mi-te PC si Youtube.Nu cred ca in viitor acestia vor ingrosa randurile amatorilor de filozofie sau arta.
Cei care acum nu citesc din considerente de PC/Youtube probabil n-ar fi citit nici inainte(ar fi jucat table ,ar fi mers la meciuri..)
Dar nu te contrazic intrutotul,s-ar putea ca perspectiva ta sa fie mai obiectiva.
Mie mi se pare ca absenta sau saracia surselor de informare e un "stimulent" meschin si foarte trist in favoarea cartii.

Faptul ca cinefilii de aici s-au cam dus ar putea indica un declin in acest gen de interactiune;multe forumuri sunt in agonie dupa boom-ul initial.Poate in curand vom schimba opinii in alte spatii (asta apropo si de discutiile privind epoca-postinternet)
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif