Thread: Mi-e dor de...
View Single Post
Old 20 May 2013, 18:28   #274
Redy
Guru

Redy

Originally Posted by Twinsen:
Hmm, atunci unde sunt cinefilii pe net? Forumul Cinemagia a mers constant in jos ca si numar de mesaje, iar pe alte forumuri romanesti se discuta in general despre blockbustere hollywoodiene.

Youtube, Facebook, Twitter, website-uri straine ce ofera noutati despre filme, etc. Sunt destui care se descurca bine in engleza si nu au nevoie neaparata de o experienta romaneasca. Site-ul Cinemagia este insa unul exceptional. Forumul este insa o versiune veche de comunicare si de aceea exista participare din ce in ce mai mica pe forum.

Comunitatile care se strang in jurul unui site nu au o neaparata nevoie de forum ci de interactiune care poate fi oferita si de Disqus spre exemplu. Continutul nou atrage si mentine comunitatea, articole interesante, articole noi, detalii despre filmele care vor veni, interviuri etc.

Mie imi place site-ul cinemagia si il folosesc cand am nevoie de vreo informatie care are legatura cu premierele din Romania. As zice ca forumul insa este plin de snobi care au icoane cu cine stie ce regizori care sunt de mult dusi si nu au o conexiune cu generatia de azi pentru ca pur si simplu unii nu erau nascuti si pasiunea aia adanca pentru filme nu vad de ce ar fi asa de generalizata. Veniturile nu provin de la snobi ci de la publicul larg. Cinefilii despre care vorbesti ar fi atras poate mai multa lume daca nu ar fi respingatori, unii dintre ei.

De ce are Asculta, Noteaza si Posteaza 120k de vizualizari ? Pentru ca include pe toata lumea, indiferent de gusturi. Nimeni nu are chef sa se stearga de scuipati de la fanii Kubrick sau Tarkovsy sau mai stiu eu care si nici sa fie batuti cu rigla peste degete de cat catre cei care vor sa foloseasca forumul ca sa situeaze pe o treapta superioara pentru ca au o cultura cinematografica mai mare. Eu rezist pentru ca am mai avut de a face si cu alde X sau Y dar un user nou nu are rabdarea necesara. "Cinefilii" despre care vorbesti sunt un grup foarte restrans de oameni care nu prea lasa pe nimeni sa intre in "lumea" lor fericita si dsicutiile lor interminabile despre "zilele de glorie" ale cinemaului.

PS: Am citit intr-o carte, nu iti spun care, nu am timp.
PSS: Mint, nu am citit in nici o carte, nu am timp.

Last edited by Redy : 20 May 2013 at 18:59.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif