Thread: Mi-e dor de...
View Single Post
Old 20 May 2013, 17:32   #273
victor
Guru

victor

Originally Posted by bremen1980:
Fratilor pana la urma de ce sau de cine va e dor ??
Vazand documentarul asta despre anii '80 mi s-a facut doar de anii '90 si de toata nebunia aia de atunci vazuta prin ochii mei de copil /adolescent : agitatia politica ( masuri , greve , mineriade ) , televizoarele color , programele tv ( televiziunea prin cablu , ProTV ) , filmele de pe casete VHS ,marfurile straine care patrundeau si la noi , primele supermarketuri deschise , muzica de calitate , rudele care veneau din strainatate cu valizele pline de bunatati , meciurile nationalei Romaniei pe la mondiale . Tehnologia acelor vremuri a fost depasita dar efervescenta acelor vremuri cu greu o sa mai fie egalata . Ultimul mare lucru care a aparut la sfarsitul anilor anii '90 si s-a imbunatatit apoi -internetul cu :dial -up , filmele pe cd-uri , jocurile de calculator , retelele de cartier si viteze mari de download . De atunci parca lucrurile s-au banalizat si s-a instalat o stare de blazare peste tot . Inca astept the next big thing dupa internet .

Filmele pe casete VHS apartin anilor 80. Atunci erau hrana pentru cei ce aveau 2 h de tv ceausist si cartile se dadeau pe sub mana in librarii si apoi treceau din mana in mana. E cam diluat documentarul.

Ref next big thing e greu de intrevazut. Pe la inceputul anilor 2000 parca Bill Gates a zis ca in max 5 ani totul va fi comandat vocal. Suntem in 2013 si Siri-urile au mari lipsuri. Se tot vorbeste de controlul prin privire. Cuplat cumva cu telepatia ar fi mai mult decat big thing.

De masini zburatoare ce sa mai zicem, Blade Runner sau 5th element vor ramane SF mult timp de acum incolo.
And love you if I can
Renaissance
victor is offline   Reply With Quote sendpm.gif