Thread: Asia extrema
View Single Post
Old 06 May 2013, 12:55   #246
Twinsen
 
Twinsen
 
Posts: n/a
Cu ocazia postului numarul 1500 pe forum m-am gandit sa fac un top ten personal a filmelor asiatice bune, dar putin cunoscute. Cam toate pot fi gasite pe AsiaTorrents. N-am inclus filme despre care am scris deja mult pe forum, cum ar fi cele a lui Shunji Iwai.

10. Kamome Diner - Deschiderea unui restaurant japonez in Helsinki duce la un culture clash amuzant, dar si revelator prin interactiunea dintre japonezi si finlandezi. Un film placut, care combina cu umor de calitate quirkiness-ul celor doua natiuni.

9. Gomennasai - Horror japonez bazat pe o idee originala si cu o structura neconventionala. Cum ar fi daca simplul act de a citi o carte sau un text ar putea sa te ucida lent, prin structura si cuvintele folosite?

8. Welcome back Mr McDonald - Feel good movie care ilustreaza intr-o nota umoristica evenimentele legate de crearea unei piese de teatru radiofonic.

7. Secret - Secret e un film romantic care iese in evidenta prin latura surpranaturala si mai ales prin dragostea autentica pe care o exprima fata de muzica.

6. My Heart Is That Eternal Rose - Combinatie old-style intre film de dragoste si actiune. Beneficiaza de o chimie excelenta intre protagonisti si scene de lupta intre gangsteri foarte bine filmate.

5. Tokyo Boy Povestea romantica si romantizata a unei personalitati fracturate, reuseste sa fie unic intr-un gen destul de raspandit in Japonia. Frumos filmat si jucat.

4. One fine spring day Un studiu delicat si subtil a modului in care porneste si evolueaza o relatie. Filmele de dragoste coreene contin de obicei melodrama cu lopata sau comedie simpla, insa filmul de fata e exceptia.

3. The Cherry Orchard (1990) - Un liceu de fete pregateste o reprezentatie a piesei "Livada cu visini" a lui Cehov. The Cherry Orchard e un film rohmerian prin dialogul aproape continuu, care contureaza personajele si mediul in care traiesc.

2. The Magicians (Mabeopsadul) Din punct de vedere cinematografic, The Magicians e uimitor prin faptul ca e filmat fara nici macar o taietura. Mai importanta insa e atmosfera cu adevarat magica pe care reuseste sa o creeze printr-o reflexie melancolica si calda asupra varstei mijlocii.

1. Parade - Un grup de tineri care impart chiria unui apartament ajung sa se confrunte cu o serie de crime din cartierul lor. Filmul lui Yukisada e o reusita la multe nivele diferite, de la crime story cu personaje bine devoltate pana la studiu subtil al societatii japoneze. Finalul e foarte puternic.

Last edited by Twinsen : 06 May 2013 at 13:03.
  Reply With Quote sendpm.gif