View Single Post
Old 18 Apr 2013, 17:06   #9
faraimaginatie
Guru

faraimaginatie

Apropo de The Crucified Lovers, eu cred ca mi-am descoperit o pasiune pentru Mizoguchi. In sfarsit un clasic japonez care mi-a placut tare. Daca Life of Oharu mi s-a parut un pas inainte fata de Naruse si Red Beard al lui Kurosawa, Iubitii lui Mizoguchi mi se pare un film excelent. Cred ca admiratia asta se datoreaza si faptului ca am vazut un episod din The Story of Film in care Mark Cousins explica cum Mizoguchi a fost printre primii care a dat adancime planului pentru efectul ala fotografic pe care-l admir atata de mult la filme. Imi amintesc scena aia in care ei doi fug si-s filmati printre butoaie. Cum se alineaza butoaiele unul in spatele altuia pentru ca in planul indepartat sa se vada ei inaintand. Mi s-a patut geniala scena. Si tot acelasi efect il aveau si coriodoarele alea stramte din casa pictorului (sau ce-o fi fost) in a caror fundal vedeai figuranti intrand si iesind din camere fara sa altereze cu ceva "actiunea" propriu-zisa. Pe mine artificiile astea mici m-au fascinat. What can I say? I`m easy to please. Iar shot-ul asta e poezie. Perspectiva, adancime, simbolistica, genial...in my opinion Mi-a placut mult si povestea. Si faptul ca nimic nu e previzibil. Si dinamica dintre personaje. Sincer, nu mi se pare ca Pas in Doi poate concura cu filmul asta.

Si votul meu merge la Mizoguchi
faraimaginatie is offline   Reply With Quote sendpm.gif