No Fear, No Die
Eu n-am vazut Beau Travail deci nu m-am gandit la el in timp ce ma uitam la S`en fout la mort. Asta pentru ca pe mine m-a prins destul de tare. Mi-a placut mult. Cred ca am un mic crush pentru Alex Descas. Are ceva foarte sexual about him. Si aici era si foarte tanar. Cred ca-i unul dintre primele lui filme. Imi plac rolurile astea ale lui de inadaptat social. E foarte expresiv, deci tacerea i se potriveste. Am remarcat,in mod special, coloana sonora care mi-a placut foarte mult. Am retinut scena din cafenea cu pianul. Mi-a adus aminte, dintr-un motiv sau altul, de scena din Le Feu Desi perspectiva e total diferita. Filmul are un curs aparte cam ca tot ce-am vazut de Claire Denis pana acum. Mi se pare foarte molcoma "in exprimare" si totodata imaginile si atmosfera, in general, sunt foarte puternice. De exemplu, ultima scena mi s-a parut extrem de puternica si violenta prin intensitatea trairilor. Ale mele si-ale lui Jocelyn. Ah,si legatura pe care o simti intre el si Toni, fara ca sa se intample ceva intre ei doi efectiv, e, pe alocuri, electrizanta.
Votul meu merge la Claire Denis.
|