View Single Post
Old 01 Apr 2013, 21:25   #4392
anaemona
Guru

anaemona

The hunt - 2012

La 15 ani de la Festen, Vinterberg ne arata si cealalta parte a medaliei. Ce se intimpla cind copiii spun, ba mai mult, mint. Filmul nu are nici pe departe forta lui Festen si nu din cauza tehnicilor de filmare, care de fapt reflecta destul de bine starea personajelor, spre ex fetita filmata in intuneric in timp ce o minte pe educatoare. Filmul nu reuseste sa creeze o stare de tensiune care sa justifice finalul, care ar fi spoiler daca l-as spune si pe care indiferent cum l-as interpreta, pentru ca am 2 variante, nici una nu e acceptabila, pentru un film care se respecta. M-am bucurat ca nu a cazut in plasa interminabilelor procese americane si ca nici macar nu am vazut tribunalul sau un avocat, dar asta nu e destul. Madds Mikkelsen joaca atit de bine cit ii permite rolul si rolul nu reuseste sa-l faca o prada, ba chiar episoadele violente la adresa lui, zic eu, il descalifica. Moartea ciinelui mai salveaza situatia, dar iarasi, mi se pare ca scenariul e teribil de imprastiat, nu reuseste sa sedimenteze o intimplare, ca sa poata construi un nou nivel peste ea.

In fine, nu pot spune ca nu mi-a placut filmul, a fost o alternativa mai mult decit decenta la orice film hollywoodian cu acelasi subiect, dar filmul nu reuseste sa depaseasca bariera de enterteinment, chiar daca subiectul nu e deloc usor de digerat.

Mii de aplauze pentru micuta actrita. In mod normal ar trebui sa apara pe o lista de Oscaruri la anul si sa bata recordul celei mai tinere posesoare de statueta.

Last edited by anaemona : 01 Apr 2013 at 21:27.
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif