Iar in legatura cu cele doua filme cu omoruri aduse-n discutie pe pagina precedenta: n-am ceva mirobolant de original de spus (vorba aia, do I have an original thought in my head?), iar The Act of Killing nici nu l-am vazut, dar ideea lui Gorzo despre Pozitia Copilului care cica e ce-ar-fi-soap-opera-daca-ar-beneficia-de-o-inteligenta-dramaturgica-de-prima-mana mi-a inspirat ideea ca filmele astea sunt stirile de la ora 5 pentru intelectualii pretentiosi. Nu zic ca asa e, sau ca asa cred ca e, doar mi-a trecut prin cap si o mentionez fara a insinua ceva. Also, in timp ce ma uitam la filmul lui Herzog nu puteam sa-mi scutur din cap vorbele lui Cristi Puiu emise cand Aurora era inca calda: eu nu stiu cum gandeste un criminal si nici nu vreau sa stiu. Si ma gandeam. De ce ma uit eu la asa ceva? Cum are de gand autorul sa propuna ceva util, edificator, educativ etc. cu naratiunea respectiva? Da, e irezistibil de fascinant sa privesti in adancul ochilor acelor creaturi, dar nu stiu daca e cel mai sanatos lucru la care ti-ai putea supune psihicul/sufletul.