View Single Post
Old 25 Mar 2013, 16:43   #5
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by MinRep:
Cat despre cat de detestabilitatea fiecaruia, in privinta lui Kotov nu pot sa spun decat trei lucuri: 1. nu il admir pentru ca este un erou al revolutiei; 2. mi s-a parut josnic din momentul ce se recunoaste cu nonsalanta turnator si 3. e chiar detestabil pentru ca nu l-a turnat pe Mitya doar "din dragoste pentru motherland" asa cum pretinde, ci si pentru a-i fura femeia.
Mie mi-au scapat toate astea. Ori le-am uitat dupa, ori n-am fost suficient de atent in timpul filmului. Desi... Primul punct imi suna a referinta extra-filmica. De celelalte imi amintesc acum ca mi-ai atras atentia (vaguely) dar in privinta primului... ni se da informatia asta in film?
P.S.2: Vreau sa mentionez un lucru: din punct de vedere politic, nu il agreez pe Mihalkov. Deci cred ca am un bias impotriva filmelor lui pe care nu pot sa il inving.
Stii la ce ma gandeam eu? Oarecum tangent la aspectul asta. Mikhalkov arata (ca, constitutie pur fizica) mai degraba ca un cioban decat ca un artist. Imi dau seama ca e o prejudecata puerila si vulgara, dar chiar imi vine greu sa cred ca un zdrahon voios si rosu in obraji poate gazdui o sensibilitate artistica serioasa. Desi in viata pragmatica se merge pe principiul 'mens sana...', in arta lucrurile cred ca stau exact pe dos. O sanatate de taur e opaca (bilateral) la razele spiritului. Cioran, de exemplu, zicea odata ca n-ar putea avea incredere intr-un om care n-a fost lovit niciodata de o boala serioasa. Sau ceva de genu.
Numai fetita aia era a dracu de adorabila.
Yeah, tell me about it...