"Arbitrage"
o solutie diluata,buna pentru clatit ochii, duminica seara, dupa un week-end obositor, nici ca se putea gasi mai bine. cred c-au trecut vreo 30 de ani de la American Gigolo si RG, tot are pretentia de a se tine tantos. fizicul lui imbatranit, dar conservat destul de bine, a fost numai bun de impachetat in costumele scumpe si plimbat in limuzina dotata cu ultimele accesorii de fite, care nu pot lipsi sub nici o forma din arsenalul de lupta al unui broker miliardar,asa cum era Robert Miller.
filmul mi s-a parut transparent mai ceva ca o perdea din panza de paianjen. cred ca n-a existat film de categoria asta, in care, afaceristul cu bani multi si cu o nevasta nevrotica, de care nu poate divorta, din motive lesne de inteles, sa nu tanjeasca dupa prospatura care-l astepta in culcusul cald, intr-un apartament de lux, cumparat chiar de dansul.
"Te doresc!", spune dansa cu sinceritate maxima. cum sa nu te topesti ca ingheata, cand ai 60 de ani si esti aproape ruinat dupa ce ti-ai riscat toata averea, investind-o in potcoave de cai deja morti(sau verzi)? siropel gretos cu iz de ceva prafuri, pe care, dansa, le tragea pe nas, ofticata ca nu investea nimeni in talentele ei artistice, in afara de amantul iubaret.
chiar daca intriga asta este un cliseu arhicunoscut, ar fi putut aduce un plus de savoare unui scenariu saracut, subdezvoltat. practic, n-a mers decat intr-o directie, dar fara vreo implicare dramatica serioasa, fara nimic. tot ce-ar fi putut face ca filmul sa aiba o anvergura serioasa in directia unui thriller cu actiune incalcita si suspans, a fost inlocuit de ostentatia cu care cele doua binecunoscute staruri hollywoodiene, au defilat in recuzita de lux.
nu stiu despre ce negociere a fost vorba pana la urma, ca, n-am vazut nici o nevasta aflata in aceeasi situatie ca Ellen Miller, care sa ramana cu buza umflata dupa divortul de sotul bogat.
poate Bremen sa fi vazut mai multe,parca a scris si el ceva despre film.
momentul adevarului:
Untitled.jpg