View Single Post
Old 24 Mar 2013, 21:47   #4
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
E interesant. Ce pot sa spun, din punctul meu de vedere, este ca eram sigur - chiar stiam, de fapt - ca titlul filmului se refera la represaliile staliniste. Dar nu mi-am amintit de chestia asta decat in ultima treime a filmului, in momentul in care devine clar ca Mitya a venit sa il aresteze pe Kotov. Cat despre cat de detestabilitatea fiecaruia, in privinta lui Kotov nu pot sa spun decat trei lucuri: 1. nu il admir pentru ca este un erou al revolutiei; 2. mi s-a parut josnic din momentul ce se recunoaste cu nonsalanta turnator si 3. e chiar detestabil pentru ca nu l-a turnat pe Mitya doar "din dragoste pentru motherland" asa cum pretinde, ci si pentru a-i fura femeia. Doar ca regizorul-interpret il pune intr-o lumina mai buna decat ar fi cazul. Nu vreau sa-l condamn efectiv... Evident, ambele personaje principale masculine sunt complexe si motivate de mai multe intamplari (fericite si nu prea) din trecutul lor. Dar, la sfarsit, niciunul nu mi s-a parut mai breaz decat celalalt. Si nici Maroussia nu mi-a placut. Numai fetita aia era a dracu de adorabila.

P.S.: Se pare ca exista si un "Burnt by the Sun 2". Un titlu care pare mai degraba destinat lui Bruce Willis decat lui Mihalkov.

P.S.2: Vreau sa mentionez un lucru: din punct de vedere politic, nu il agreez pe Mihalkov. Deci cred ca am un bias impotriva filmelor lui pe care nu pot sa il inving. Lui "Burnt by the Sun" i-as da 7 din 10.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif