View Single Post
Old 24 Mar 2013, 07:43   #42
aniela07
Guru

aniela07

De cand sunt in lipsa cronica de laptop personal, am bantuit mai intens cinema-urile. Am fost la One World Romania si m-au dat pe spate cu filmele aduse.

Am vazut The Law in These Parts, un documentar facut de un israelian cu interviuri luate unor fosti judecatori militari despre cum teritoriile ocupate au fost controlate prin legile create pentru ele ca sa acopere cumva abuzurile politice. Decorul a fost minimalisto-simbolist asa, cu un birou si un scaun de lemn, uzate, cu un ecran in fundal pe care se proiectau imaginile de arhiva filmate de armata israeliana inca de la inceputul ocupatiei din 1967. Cu putine exceptii, fostii judecatori intervievati erau umani, fara o perspectiva moralizatoare exagerata, intelegand si actiunile lor, pana la un anumit punct, dar si cutremurandu-te putin la gandul abuzurilor practicate.

Si am mai fost la Ai Weiwei: Never Sorry -un documentar despre Ai Weiwei, un artist activist din China, foarte simpatic si simplu, care ataca sistemul intr-un mod natural si de bun simt. Una dintre actiunile prezentate si care mi s-a parut mie draguta a fost organizarea unei petreceri cu ocazia demolarii atelierului pe care si-l construise. Intrucat autoritatile se asteptau la proteste, Ai Weiwei a zis ca mai bine da o petrecere, ca tot nu se astepta politia la asa ceva. Bine, e adevarat ca a servit nu stiu ce fel de mancare cu un soi de crab al carui nume se aseamana cu nu stiu ce porecla folosita pentru a-i numi peiorativ pe cei din sistem.

Last edited by aniela07 : 24 Mar 2013 at 07:45.
aniela07 is offline   Reply With Quote sendpm.gif