Loulou
No...pe mine m-a lasat total rece filmul asta. Mi s-a parut unul dintre cele mai superficiale propuneri din turneu. L-am inchis de vreo 4 ori, lucru pe care eu il fac doar daca e tarziu si mi-e somn. In conditiile in care
Loulou are doar vreo ora jumate, nu se aplica situatia de mai sus. L-am inchis ca m-a plictisit enorm. Mi se parea lipsit de sens si superficial, dupa cum am mai zis. Iar Depardieu...of doamne. Imi venea sa-i dau o palma dupa cap si o sticla de sampon sa-si spele podoaba capilara. Nu am inteles certurile si urletele dintre cei doi soti. De fiecare data cand incepeau sa se certe ma gandeam "What the fuck`s wrong with you people?" Scenele alea mi-au parut absolut gratuite. Adica...aveau un oarecare sens in imaginea de ansamblu a filmului dar nu mi s-a parut ca aveau o cauza anume. Personajele mi s-au parut nesuferite...montajul filmului mi s-a parut cam alambicat if I`m honest...nu stiu, a fost un film care mi-a parut pe nicaieri. L-a salvat oarecum sfarsitul...pentru ca, pentru mine, a fost neasteptat si mi-a confirmat faptul ca miza nu era sa-mi placa personajele alea, ba din contra.
Tre Fratelli
Ca sa oastrez trendul, trebuie sa spun ca am ramas impresionata de Tre Fratelli. E un film pe care l-as revedea cu placere. Si, recunosc, de foarte mult timp nu m-am mai conectat asa de mult la un film cum am facut-o in cazul asta. Mi-au placut personajele (mai ales mosneagul),mi-a placut enorm de mult imaginea si atmosfera aia usor melancolica a filmului in general. Am empatizat foarte tare cu cele trei personaje care se intorc pe pamanturi natale si se confrunta cu ei insisi, cu schimbarile si cu mutatiile care-au survenit pe masura trecerii timpului. Foarte faina in sensul asta mi s-a parut scena cu smochinul cand unul din frati isi exprima surpriza in fata unui copac (nu-s sigura daca smochinul e chiar copac, dar din lipsa de alt cuvant...) care odata ii parea mult mai impresionant. Mai sunt o gramada de scene foarte faine. Visele celor 3 frati mi-au placut enorm de mult. La fel si micuta calatorie de descoperire a fetitei mi-a transmis o stare de nostalgie din aia destul de acuta. Poate mi-a placut asa de mult pentru ca am crescut la tara.

Oricum sunt de acord cu Windom si cu MinRep, e cel mai "cald" film din turneu si ma bucur foarte tare ca l-am descoperit si l-am vazut.
Votul meu merge catre
Rosi.