Scuze pentru intarziere. O sa trantesc si eu o parere scurta despre filmul lui Visconti, ceva ce cam devine o regula, din pacate. In primul rand nu am fost foarte impresionant, nu pentru ca n-ar fi un film bun, ci pentru ca gusturile mele bat intr-o alta directie. E bine construit, personajele sunt destul de consistente, ajutate si de lungimea filmului, care din fericire nu ajunge sa fie un handicap in vreun moment. E impregnat cu putina melodrama, dar e specifica cinemaului din acea perioada, nu l-as trata prea dur din punctul asta de vedere, nici nu prea mi s-a parut deranjant. Curios e faptul ca la o lungime de aproape 3 ore, fiind un film de personaje, avand mai multe posibilitati, nu m-am atasat mai deloc de vreunul. Nadia e singura care mi s-a parut cat de cat interesanta, cu o traiectorie ceva mai putin liniara.
Am sa votez cu Visconti, nu pt ca ar merita, ci pentru ca n-am gasit nimic mai interesant in filmul lui Rocha. In schimb nu ma deranjeaza deloc faptul ca brazilianul merge mai departe, oricum vroiam sa mai vad vreo ceva facut de el.
|