se mai poate vota?
eu am văzut filmele mai demult, despre cel al lui rocha am postat şi anul trecut, la digging for gold, dar am şters. voi da un
link. na, o fi cam indigest textul, dar acum nu-mi vine altul în cap. e cam prea literar, dar acum aş scrie şi mai prost, adică deloc. sau poate asta ar însemna mai bine.
mă rog. normal ar fi să fac o paralelă şi cu cartea lui boia, sfîrşitul lumii - o istorie fără sfîrşit, o carte foarte sprintenă, tonică şi mucalită, care vorbeşte şi despre mişcările astea, cu tentă mesianică, din america de sud. chiar recomand cărticica, e despre felul cum ne agităm că ne sfîrşim încă de cînd am apărut.
votez cu Rocha.
cînd am văzut filmul lui visconti, nu mi-a plăcut caracterul lui delon, parcă. nu mi-a plăcut sfinţenia lui cam sadică, felul în care o lasă pe tipa aia să se consume aşa, aiurea, cînd el e măcinat de tot felul de programe de puritate interioară. simone o violează pe nadia din gelozie, rocco nu o mai vrea pe nadia , ca să nu se destrame familia, nadia se reîntoarce la simone din disperare. nadia, pervertitoarea naturii masculine, prin excelenţă constructivă şi solară, merita ce i s-a întîmplat..
that's inhuman. mai bine
la terra trema, măcar acolo toţi sunt loviţi în egală măsură. filmul are şi un aer heirupist, cu maică-sa parcă-i
coach, dirijînd un manej de curse. s-ar putea să nu ţin minte unele lucruri, totuşi, l-am văzut cu ceva timp în urmă.