Mon Oncle d`Amerique
Asta e un alt film pe care l-am revazut acuma si parca nu mi-a mai placut la fel de mult ca si prima data. Mie imi place mult Resnais si il asociez, ca si MinRep, cu Hiroshima si Marienbad, pe care am mai zis ca le iubesc. Da, filmul asta e bun. Imi place in mod deosebit cum reuseste Resnais sa puna in practica niste idei abstracte. Mi se pare ca teoriile comportamentale (behavioriste sunt ciudat) capata cumva contur in indrumarea lui. Sincera sa fiu, ce m-a deranjat au fost personajele. Mi-au parut artificiale si cam nesuferite. Nu prea stiu multe lucruri teoretice despre tipul asta de abordare in ceea ce priveste dezvoltarea individuala asa ca n-are rost sa bat apa-n piua. Povestile (3 la numar) sunt usor exagerate tocmai pentru a putea exemplifica teoriile de care ziceam. Se fac la un moment dat si paralele cu sobolani de laborator ceea ce e cam freaky dupa parerea mea. Nu de alta, dar eu urasc rozatoarele. Ca si constructie mi se pare destul de interesant. Si ca si exemplificare mi se pare foarte curat si explicit. Da, il apreciez si din punctul asta de vedere.
La fel ca si Cursa, nu mi-a displacut dar nici nu mi-a creat nu stiu ce stari. Sincer, mi-a spus mai multe ca si filmul lui Daneliuc asa ca o sa votez cu
Resnais.