Acuma am terminat si eu de vazut
Cursa si sunt oarecum confuza cu privire la receptare. Pe de-o parte mi-a placut, pe de alta filmul mi s-a parut destul de fortat si oarecum moralist asa. E singurul film de-al lui Daneliuc pe care-l vad deci nu-l pot integra intr-o traditie ca-s total pe dinafara. La inceput am crezut ca o sa vad un
The Wages of Fear facut in Romania...si momentul ala mai intens cand camionul e pe marginea prapastiei mi-a adus aminte distinct de filmul lui Clouzot. Pe de alta parte mi s-a parut interesanta ideea de "dramedie" romantica made in Romania. Mi-a placut mai mult ca Silver Linings Playbook. (

) Lasand gluma la o parte, au fost scene care mi-au placut foarte tare; plecand de la cea mentionata mai sus pana la cea de la tara de care pomenea si Mercutio. Tora Vasilescu e foarte frumoasa si are o naivitatea si o naturalete care pe mine m-a induiosat de multe ori.
I`m very easy to please. Mi-a placut si Mircea Albulescu si cum a fost construit personajul lui si dezvoltarea lui pana la urma, de la un cinic morocanos la un adolescent cu inimioare-n ochi (bine, buline stralucitoare-n ochi!). All in all a fost un film ok. Nu m-a dat pe spate dar nici nu mi-a displacut.
Ah...nu am inteles partea cu patratelele alea decolorate de la inceput. Aveau vreun sens sau asa a fost editat inceputul fara niciun scop artistic?