View Single Post
Old 11 Feb 2013, 16:13   #450
Twinsen

Twinsen

Mai e o problema esentiala la genul asta de top - cred ca multi din participanti sunt manipulati sau chiar nesinceri. Cand erau incepatori li s-a dat mura in gura un top de genul asta cu filme "bune". Doar voi spuneati ca e pentru neinitiati, opinie fata de care sunt exact la polul opus- asta e o lista pentru oameni care au vazut deja foarte multe filme.

Majoritatea filmelor nu le-au placut cand erau la inceput, dar li s-a spus ca asta ar fi pentru ca nu au un gust artistic format. Si apoi a urmat indoctrinarea prin sute de filme, carti, articole care le-au repetat la nesfarsit ca regizorul X e bun ca regizorul Y *trebuie* vazut, ca Z e primul care o pus camera nu stiu cum si tot asa, pana cand invartindu-se mereu in acelasi cerc de opinii au ajuns o parte din el. Au ajuns sa le fie rusine si fata de ei insisi sa spuna ca nu stiu ce mare film clasic e de fapt plicticos, d-apoi fata de comunitatea din care fac parte. Si intr-adevar se produce si un alt efect - daca iei o melodie proasta si plicticoasa si o asculti de 10 ori s-ar putea sa incepa sa-ti placa cu adevarat. Apoi daca mai citesti si o carte despre autorul melodiei si in ce conditii a compus-o, apoi discuti cu prietenii tai despre ea etc etc s-ar putea sa nu mai observi ca de fapt melodia e slaba, pentru ca o asociezi cu multe alte lucruri.
  Reply With Quote sendpm.gif