View Single Post
Old 11 Feb 2013, 13:53   #446
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Pai e chiar asa cum ai spus, doar ca eu nu vad nimic negativ in asta. Ai fi preferat un top 1000 facut de oameni de pe strada? Go ahead, nu te opreste nimeni, poti sa-l faci chiar tu. Topurile astea sunt exact ca filmele, nu orice film e pt orice public, valabil si pt liste. Unii se potrivesc cu liste de tip TSPDT, altii cu IMDB, altii cu oricare iti vine tie in minte. Nu te supara pe mine, dar mi se pare ca exagerezi... si mai mult de atat, e nevoie de o munca enorma sa faci un astfel de top, tipul ala merita tot respectul nostru pt ce a facut, ca a facut tocmai pt cinefili, nu pt ca n-avea ce face. Te deranjeaza faptul ca exista o astfel de lista? Nu poti trai din cauza ei? Te trezeste cand ti-e somnul mai profund? Ea exista acolo tocmai pt persoane pasionate de film, ca atunci cand nu stiu de unde sa aleaga sa aiba niste pareri pertinente la indemana, de la niste oameni care au vazut cat mai multe filme. Persoanele care folosesc astfel de liste au deja o minima cultura cinematografica si pot judeca singure daca lista respectiva poate prezenta interes sau nu pt sine. Oricum nu pare sa fie foarte cunoscuta lista, n-am auzit decat cateva persoane care s-o fi stiut, iar alea aveau o cultura cinematografica solida si merg tintit in lista.

PS: Din lista TSPDT cu filme din secolul 21 am pescuit adevarate bijuterii, de care nici nu auzisem inainte. Si eu iti vorbesc din perspectiva unei persoane care a vazut sute de filme slabe si mediocre inainte sa ajung aici. In plus, orice om cu putina minte o sa stie cum sa alterneze listele astea si filme alese pe alte criterii. Clar nu poate sa-ti fie pe plac toata lista, nu o zici ca-ti place un film doar pt ca-i acolo, asta daca nu esti de-a dreptul imbecil. Uite, pe primul loc la regizori e Hitchcock, iar mie nu-mi place in mod special, cum nici Welles, Renoir sau Ford nu-mi plac prea tare. Nicio lista nu poate fi perfecta, ceea ce face lista asta foarte misto e ca orice cinefil poate gasi ceva interesant in ea si ca promoveaza ceea ce majoritatea cinefililor considera a fi un cinema de calitate.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif