Originally Posted by Twinsen:
faraimaginatie, tu spuneai ca ti-a fost greu sa intri in filmul asta. Una din ideile pe care le exprimam in mesajul meu era ca nu trebuia sa te fortezi. Daca ai vazut ca nu te prinde, shift-del. Astfel aveai la dispozitie 2 ore libere in care puteai sa citesti pe net despre cinematografia japoneza si sa selectezi alte filme care ti se pare interesante. Si in loc ca la final sa zici pe forum "mda, m-am fortat 2 ore sa ma uit sa filmul asta clasic si mda e bun asa, dar nu e pe gustul meu" ai putea ajunge sa deschizi un thread nou in care sa ne impartasesti ca ai gasit un film fain de tot si sa ni-l prezinti. Mie mi se pare o sugestie constructiva, nu o cearta.
|
Uite, vezi?

Modul in care spui ceva face totul.
Ideea e ca eu daca am inceput un film, nu-l pot lasa. Am o tendinta usor masochista sa-l vad pana la capat. Si, de multe ori, asta s-a dovedit a fi un lucru bun. De exemplu, si in Sepukku, mie cea mai interesanta parte ca idee mi s-a parut ultima, de fapt, ultimele cam 40 de minute (poate exeptand scena de lupta care mi-a parut usor fortata pe alocuri). Nu regret ca l-am vazut. Absolut deloc. Singurul film din turneul asta pe care chiar regret ca l-am vazut, pana acuma, e This Land is Mine. Ma rog...acolo era Renoir, am zis sa-l incerc...si i-am dat mult prea multe sanse. In fine... In alta ordine de idei, nu vad nimic in neregula sa spui despre un film ca poti sa-l apreciezi ca si valoare artistica dar ca nu a fost tocmai pe gustul tau. Eu nu pot spune nicio clipa despre Kurosawa ca e un regizor slab. Cred ca mi s-ar prabusi acoperisul la casa, doamne iarta-ma. Dar nu-i pe gustul meu. A avut filme care mi-au placut. dar, in general, subiectele pe care le abordeaza nu sunt interesante pentru mine. Si uite, poate chiar as mai incerca un film de Mizoguchi si de Teshigahara...desi nu m-au dat pe spate niciunul din alea doua. Dar mi-au starnit oarecum curiozitatea. Pentru mine cinematografia japoneza era total necunoscuta. Si normal ca incep cu regizori pe care mi-i recomanda toti c-ar fi buni... Nu am inca deschis apetitul incat sa ma apuc sa caut singura. Apai unde ajungeam daca le abandonam pe toate dupa 30 de minute? Le aruncam undeva la colt si nici nu ma mai atingeam veci de ele. Deci ma bucur ca nu am facut-o. Nu stiu...eu inca sper sa dau de flilmul ala care sa ma dea pe spate. Daca nu-l gasesc pot oricand sa revad Rashomon.

Si o sa le incercam chiar si pe alea recomandate de tine. Na...sa nu zici ca nu primesc sugestii dintre cele mai variate.