This Land is Mine
Asa de nervoasa am fost in timp ce si dupa ce am terminat de vazut filmul lui Renoir... Au fost 2 ore din viata mea pe care le-am irosit cu brio. Nu stiu cine a propus filmul asta pentru turneu dar, oricine ar fi fost, trebuia sa se documenteze mai bine ce propune. Ca de vazut nu l-a vazut, cu siguranta. Cu atat mai grav daca nici nu participa la discutiile despre el. Mi s-a parut ca This Land is Mine n-are absolut nicio relevanta pentru mine, ca public in anul 2013. Pana si titlul e de-a dreptul amuzant. Nu mai zic de continut: copii care canta ca sa acopere bombele si gloantele si exploziile, oameni citind din declratia de drepturi ale omului si asteptandu-si cu demnitate moartea ca si consecinta, elevi care lacrimeaza la dovezi exagerate de eroism... Si astea-s doar cateva din nazbatiile din film. Mie, spre deosebire de Windom, nu mi-a placut nici jocul actorilor. Mi s-a parut prea afectat si dus la extreme de sentimentul ala exagerat de patriotism. Si eu nici nu prea ma impac cu patriotismul. Atat de artificial...
Filmul lui Mizoguchi mi se pare detasat mai bun.
|