M-a mirat faptul ca Tarantino ar vrea sa se lase de regizat in curand dar dupa ce-am vazut Django Unchained,incept sa realizez de ce.Omul inca are munitie,insa nu mai penetreaza asa de tare ca inainte.
In primul rand,am fost dezamagit de putinele momente de western pe care le-a avut filmul pentru ca sunt un fan al genului,iar acestea au venit spre sfarsit ca si cum Tarantino a realizat ca a lungit asa de mult scenariul cu dialoguri ca a uitat sa includa si niste impuscaturi.
In al doilea rand,e cu vreo 20 de minute cam lung,mai exact pe la mijloc,fiind si cea mai slaba parte in care actiunea se dezvolta lent si se putea renunta lejer la anumite portiuni care nu prea au contribuit cu nimic.
Tarantino are ureche muzicala,asta nu e nimic nou,dar in Django sunt cateva melodii destul de dubioase care mi s-au parut prost alese,in special cele ale lui Rick Ross si Tupac(ironic,tinand cont ca ascult rap

).
La acting :
- Christoph Waltz e din nou excelent
- Jamie Foxx e ok,poate usor sters pe alocuri,dar se revanseaza spre sfarsit
- Sam Jackson in unul din cele mai bune roluri ale sale din ultimii ani
- DiCaprio a jucat probabil cel mai bine si e absolut ridicol ca n-a fost nominalizat la Oscar pentru rolul sau.Omul trebuia sa aiba cel putin un Oscar primit pana acum,dar academia se face ca ploua de fiecare data.
-Kerry Washington a fost mai mult damsel in distress,asa n-a impresionat prin mare lucru
-Don Johnson intr-un rol destul de micut dar foarte amuzant si e pacat ca n-a fost pe ecran mai mult timp alaturi de grupul lui din KKK.
Django Unchained sare la gatul rasismului,nu se axeaza numai pe stil,e amuzant,indraznet si crud uneori,insa e dovada ca incepe declinul lui Tarantino,care probabil abuzeaza prea mult de dialoguri uneori,lucru care a inceput sa se cunoasca de la Inglourious Basterds.
Mi-a placut destul de mult,dar nu e Tarantino in cea mai buna forma.Cum am zis,pentru un spaghetti western e cam putin western si prea lung pentru binele sau.
Are un
7.5 din partea mea.