Thread: Dupa dealuri
View Single Post
Old 21 Jan 2013, 16:29   #207
stalex
Junior

stalex

Originally Posted by Optimvs:
Originally Posted by Liviu-:
Si eu vreau sa-i reprosez lui Mungiu ca prin Dupa dealuri nu a descoperit leacul absolut pentru cancer.

Te faci ca nu intelegi un lucru simplu: daca maine cineva face in Iran un film despre asediul complexului sectant de la Waco si nu precizeaza in nici un fel ca e vorba despre un eveniment iesit din comun, poti sa fii sigur ca mai toata lumea va iesi din sala cu gandul "uite ce nenorociri se petrec in blestemata aia de America".

Evident ca Romania nu-i vazuta in Franta cum e vazuta America in Iran, dar incerc sa te fac sa intelegi argumentul prin reducerea la absurd.

Hai sa facem altfel reducerea la absurd. Cateva exemple care imi vin acum in minte:
Kurosawa: Ikiru - coruptia si indolenta din administratia japoneza, Shubun - ticalosia presei (tot japoneze), Akahige - mizeria din spitalele publice (tot... ai ghicit). Verdict: dauneaza grav imaginii Japoniei.
Fellini: I Vitelloni - indolenta si stupizenia dintr-o Italie semi-rurala, Satyricon nu-l mai pun, ca nu ti-a placut ca exemplu. Daunator si el la imagine.
Pasolini: Mamma Roma - promiscuitate si saracie, nu stiu cum ii mai suporta cineva pe italieni dupa filmul asta.
Bunuel: Nazarin - hotie, mizerie fizica si morala in Mexic. Agravanta: a denigrat tara adoptiva, a muscat mana care l-a hranit, cum s-ar spune.
Haneke: Der Siebente Kontinent - alienare si suicid in randurile clasei de mijloc din minunata Austrie. Verdict: tradator de-a dreptul.

Lista infractorilor ar putea continua pe cateva pagini. Nu reflecta cazuri izolate, ci probleme reale (sau asa le vad ei, tradatorii) din tarile lor. Nimic iesit din comun.
stalex is offline   Reply With Quote sendpm.gif