Originally Posted by rvn:
Originally Posted by stalex:
Originally Posted by rvn:
stalex, ai vazut "Proba de microfon"?
|
Nu, dar ma refeream aici la filmele de dupa revolutie - in special la Patul conjugal.
|
am intrebat special, fiindca banuiam ca nu l-ai vazut dupa felul cum i-ai caracterizat filmele.
vorbim de filme realizate in epoci diferite. daca ai cumva curiozitatea de a-l vedea, o sa vezi un Daneliuc cu totul diferit. ce ironie! atunci cand n-ai libertate de exprimare, cauti disperat cai pentru a arata celorlalti crezul tau artistic si rezultatul este de cele mai multe ori, unul exceptional.
|
Ai dreptate, s-a intamplat cu multi artisti sa creeze mai bine sub cenzura; sau cel putin mai nuantat... Imi amintesc cum, cu putin timp in urma, un prieten mult mai tanar imi spunea ca nu a inteles o scena din Solaris - il vazusem impreuna. Ei bine, era vorba de o discutie despre credinta, purtata pe culoarele statiei, si foarte bine camuflata de Tarkovski, cu subtilitati pe care tanarul prieten nu avea cum sa le inteleaga. M-am gandit inca de atunci ca, fara teama de cenzura si exprimata direct, toata scena ar fi fost aproape banala...