Originally Posted by robertsandu:
Mesajul filmului este acela că uneori oamenii chiar nu au nevoie să li se reamintească cât de infectă e viața, ci au nevoie să mai și râdă din când în când. Să uite de sărăcie, foamete, probleme. Pot să spun că mă mâhnește atitudinea asta anti-divertisment pe care cică ar trebui să o aibă filmele "bune". Până la urmă, cei mai mulți oameni merg la cinema să se simtă bine în primul rând, nu să se culturalizeze și să caute adevăruri despre lumea în care trăiesc.
|
dupa aproape doua ore de aventura alaturi de cei doi, regizorul si fata aspiranta, cam asta se deduce. calatoria lui plina de peripetii s-a sfarsit cu-n happy end de toata frumusetea si cu convingerea ca asta e menirea filmului: sa distreze oamenii, mai ales ca rasul este singura bucurie pe care si-o permite un sarac.
m-am hotarat sa vad filmul fiindca voiam s-o revad pe Veronica Lake. nu mi-am inchipuit ca va fi o comedie savuroasa, un film alert, de aventuri, destul de bine realizat, chiar indraznet, pe alocuri, tinind cont de perioada cand a fost facut si de faptul ca ne aflam in plina epoca de glorie a noirului.
ambii protagonisti au avut sare si piper, s-au completat de minune si au reusit sa ma binedispuna, sper ca pentru toata saptamana viitoare.
placerea de a urmari un astfel de film este asemanatoare cu emotia atingerii lucrurilor vechi.
iti plac sau nu-ti plac, e o chestie de digerabilitate. si de reintoarcere in timp.
Thumbs up. bravo, minrepule de data asta!