View Single Post
Old 14 Jan 2013, 21:39   #4
robertsandu
Veteran

robertsandu

Am râs când trebuia să râd cu Sullivan's Travels, și ăsta este întotdeauna un lucru bun atunci când vezi un film (atât timp cât râzi de evenimentele care se desfășoară pe ecran, nu de film în sine). O comedie plăcută și, aș îndrăzni să spun, una care te face să te gândești. În rest, avem aceleași dialoguri de tip Hollywood, ușor (unii ar spune chiar foarte) staged. și aceleași secvențe formate din lumini și umbre cu tentă expresionistă. La tranziții regăsim obișnuitele fadeuri, iar ca procedee de tip narativ avem, pe ici și colo, câte-o elipsă (elipsele sunt foarte utile în comedii).

Deși mie personal mi-au plăcut acele scene derulate fără sunet diegetic, ci doar cu sunet adăugat post-filmare (soundtrack), căci mi-au adus aminte de filmul mut, am avut totuși senzația că filmul putea dura puțin mai mult și că subiectul putea fi chiar mai bine tratat. Pelicula este totuși o comedie, nu un studiu social, și trebuie judecată strict la acest nivel.

Am însă o problemă cu faza din final. Americanii simt uneori nevoia să dubleze prin dialog ceea ce deja se vede în imagini. Probabil publicul lor nu e suficient de deștept încăt să "citească" o imagine, așa că au nevoie să le fie spuse lucrurile mai simplu. Oricum, mi-a plăcut mult filmul, așa că-i dau Thumbs Up fără ezitări.

Last edited by robertsandu : 15 Jan 2013 at 12:05.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif