Sa zicem ca ma descurc...si-i mai bine. Desi as prefera sa nu fiu contrazisa deloc.
Asa...bunica-mea omora pasarile cu pietre

O fi fost si ea sadica. Avea si discursc pentru ocazie...uita-te la ele ce rautacioase sunt, stiu ca-s femeie singura aici si tot la mine vin sa ma chinuie, si-s rele si fura mancarea de la pui. Scena aia cu gaina m-a cam facut si pe mine sa scrasnesc din dinti. Si a mai fost una, aia in care strica vaporasul ala de jucarie. Incep sa-mi pun intrebari serioase cu privire la atasamentul meu emotional fata de personajul asta.

Eu chiar l-am privit cu indulgenta si i-am vazut iesirile ca pe niste copilarii. Altfel nu-mi explic nici scena cu calul...daca ar fi sadic mi s-ar parea o gratuitate si nu i-as vedea sensul in film. La fel si cu insistenta asupra cainelui ...si nu cred ca e o coincidenta ca e cat un vitel cainele ala. Cred ca nu poate penetra intelesul mortii dar parca intuieste ceva, de-aia moartea animalelor mai mari il scutura putin. Nu mai repet faza cu iepurele, mie chiar mi s-a parut un gest copilaresc ala...cand trage dupa iepuri si nu dupa oameni.
Quote:
A vedea niste evrei abuzati si ingroziti, care sunt obligati sa accepte in casa lor si la masa lor, un badaran agent al Gestapo-ului care are puterea sa-i omoare in orice clipa si apoi sa spui ca "dragul de el" are "hainele dreptatii si bunatatii", nu e o parere acceptabila. E o jignire la adresa victimelor nazismului si o eroare incredibila de judecata.
|
Twinsen, you need to take a chill pill. Or try sex..I hear it works.
Dupa cum a zis si MinRep, Gestapo-ul in cazul asta e privit foarte light, ca o adunatura de gangsteri care parca in orice clipa o sa inceapa sa danseze pe ritmuri pe jazz. Sa fim seriosi, e absurd sa zici ca am jignit o natie intreaga prin simplul fapt ca nu acuz de nazism un amarat de copil care nu stie pe ce plabeta se afla. Cred ca totul trebuie privit prin filtrul filmului si Malle e mult mai relaxat decat tine in abordare. Alfred, croitorul spune clar ca oricat ar incerca nu-l poate dispretui. Or, asta a fost si sentimentul meu. E absurd sa zici ca aia e o familie de evrei ingroziti pentru ca in mod clar Lucien, in casa aia, e privit cu inagaduinta. Niciunul dintre cei 3 membri ai familiei nu pare sa-l ia prea in serios. Ingroziti de el chiar nu mi se par. Si da, omoara un ofiter al Gestapo-ului...ca sa le salveze pe femei. Nu ti se pare ca Malle incearca sa-l ispaseasca prin gestul ala? Ca mie da.