Originally Posted by faraimaginatie:
Imi pare rau ca ti-am inselat asteptarile. Banuiesc ca ghicirea varstei ti-a dat un anume ascendent moral si ai profitat de el atacand persoana si nu ceea ce am scris.
Am inteles ca tie-ti sunt clare lucurile...cam de 3 ori asa. Pe mine m-ai bagat si mai tare in ceata. Faci cumva parte din categoria oamenilor care atunci cand nu mai au argumente fac atacuri ieftine la persoana?
|
Tu chiar nu realizezi ca a scrie, in acelasi mesaj, ca
1. "ti se rupe" de filmele lui Nicolaescu pentru ca te-au dus cu sila la Orient Express si
2. ca n-ai vazut Osanda si nici n-ai de gand sa-l vezi in viitorul apropiat e descalificant? Totusi aici e forumul Cinemagia, nu al vreunui tabloid...
Nu cred ca am facut niciun fel de afirmatie nicaieri despre Osanda. Nici c-ar fi prost, nici c-ar fi bun. Nici nu ma intereseaza cum e, iti repet. Se pare ca tu ai o obsesie cu el.
|
Hmm, nu. Osanda e un film care demonstreaza clar ca a) Nicolaescu a facut si filme care nu erau nici pe departe "pe linie" dpdv politic, intr-o vreme cand asta insemna un act de curaj si b) Osanda demonstreaza ca Nicolaescu facea si filme FOARTE bune. Iar asta n-o zic numai eu:
http://www.cinemagia.ro/stiri/sergiu...n-viata-22413/
Quote:
Astfel, perioada fastă a filmografiei nicolaesciene a atins apogeul cu "Osînda" (1976), o ecranizare foarte frumoasă şi emoţionantă după romanul "Velerim şi veler, Doamne", de Victor Ion Popa, care pur şi simplu ne-a dat pe spate, pe toţi tinerii acelor vremuri ce aspiram la valenţele filmului aşa-numit "de artă".
|
Cand oameni foarte diferiti spun ca asta e cel mai bun lung-metraj al lui Nicolaescu, e de bun simt sa-l vezi inainte sa-ti dai cu presupusul despre opera lui Nicolaescu in general.
Altfel, te poti rezuma la a spune "Orient express e un film foarte slab" lucru cu care 99% dintre cei care frecventeaza acest forum (inclusiv eu) vor fi probabil de acord.
Despre Orient Express am scris doar in contextul in care tu ai zis ca el a facut filme mega actuale pe cand ceilalti, de-alde Mungiu, fac prostii de-astea neinteresante pentru romani.Nu vedeam actualitatea din Orient Express ca de estetica ne indepartaseram de multisor, chiar tu ai spus-o. Ma bucur, sincer, ca nu fac parte din romanii aia despre care vorbesti.
Probabil sunt eu aia batuta in cap si nu pricep discutii de-astea elevate pe mai multe planuri. Imi cer scuze. Oricum, aducerea obsesiva in discutie a filmului astuia ma cam dezarmeaza.
|
In mod clar nu pricepi, din moment ce eu scrisesem foarte clar ca Nicolaescu s-a apucat sa faca filme de mare actualitate pe la 80+ ani. Oricat ti s-ar parea tie de bizar, in 2004 cand a facut Orient Express Nicolaescu avea 74 de ani deci era evident pentru oricine era capabil sa urmareasca discutia ca nu la filmul asta ma refeream.