View Single Post
Old 07 Jan 2013, 15:51   #954
Optimvs
Senior

Optimvs

Originally Posted by faraimaginatie:
Imi pare rau ca ti-am inselat asteptarile. Banuiesc ca ghicirea varstei ti-a dat un anume ascendent moral si ai profitat de el atacand persoana si nu ceea ce am scris.

Am inteles ca tie-ti sunt clare lucurile...cam de 3 ori asa. Pe mine m-ai bagat si mai tare in ceata. Faci cumva parte din categoria oamenilor care atunci cand nu mai au argumente fac atacuri ieftine la persoana?

Tu chiar nu realizezi ca a scrie, in acelasi mesaj, ca 1. "ti se rupe" de filmele lui Nicolaescu pentru ca te-au dus cu sila la Orient Express si 2. ca n-ai vazut Osanda si nici n-ai de gand sa-l vezi in viitorul apropiat e descalificant? Totusi aici e forumul Cinemagia, nu al vreunui tabloid...

Nu cred ca am facut niciun fel de afirmatie nicaieri despre Osanda. Nici c-ar fi prost, nici c-ar fi bun. Nici nu ma intereseaza cum e, iti repet. Se pare ca tu ai o obsesie cu el.

Hmm, nu. Osanda e un film care demonstreaza clar ca a) Nicolaescu a facut si filme care nu erau nici pe departe "pe linie" dpdv politic, intr-o vreme cand asta insemna un act de curaj si b) Osanda demonstreaza ca Nicolaescu facea si filme FOARTE bune. Iar asta n-o zic numai eu:

http://www.cinemagia.ro/stiri/sergiu...n-viata-22413/
Quote:
Astfel, perioada fastă a filmografiei nicolaesciene a atins apogeul cu "Osînda" (1976), o ecranizare foarte frumoasă şi emoţionantă după romanul "Velerim şi veler, Doamne", de Victor Ion Popa, care pur şi simplu ne-a dat pe spate, pe toţi tinerii acelor vremuri ce aspiram la valenţele filmului aşa-numit "de artă".

Cand oameni foarte diferiti spun ca asta e cel mai bun lung-metraj al lui Nicolaescu, e de bun simt sa-l vezi inainte sa-ti dai cu presupusul despre opera lui Nicolaescu in general.
Altfel, te poti rezuma la a spune "Orient express e un film foarte slab" lucru cu care 99% dintre cei care frecventeaza acest forum (inclusiv eu) vor fi probabil de acord.

Despre Orient Express am scris doar in contextul in care tu ai zis ca el a facut filme mega actuale pe cand ceilalti, de-alde Mungiu, fac prostii de-astea neinteresante pentru romani.Nu vedeam actualitatea din Orient Express ca de estetica ne indepartaseram de multisor, chiar tu ai spus-o. Ma bucur, sincer, ca nu fac parte din romanii aia despre care vorbesti.

Probabil sunt eu aia batuta in cap si nu pricep discutii de-astea elevate pe mai multe planuri. Imi cer scuze. Oricum, aducerea obsesiva in discutie a filmului astuia ma cam dezarmeaza.

In mod clar nu pricepi, din moment ce eu scrisesem foarte clar ca Nicolaescu s-a apucat sa faca filme de mare actualitate pe la 80+ ani. Oricat ti s-ar parea tie de bizar, in 2004 cand a facut Orient Express Nicolaescu avea 74 de ani deci era evident pentru oricine era capabil sa urmareasca discutia ca nu la filmul asta ma refeream.
Optimvs is offline   Reply With Quote sendpm.gif