View Single Post
Old 07 Jan 2013, 13:59   #950
Optimvs
Senior

Optimvs

Originally Posted by faraimaginatie:
Da ce-are un film despre colectivizarea fortata? Chiar mi-ar placea sa vad un film bazat pe al doilea volum din Morometii. Nu de alta, dar eram inexistenta pe-atunci.

Bun, daca din al doilea volum al Morometilor tu ai retinut doar colectivizarea fortata...
In rest, e dreptul tau sa-ti placa/sa te intereseze orice fel de teme, ce ziceam eu era un pic altceva, si anume ca e putin probabil ca romanul care merge la cinema in ziua de azi sa aiba aceleasi gusturi cu ale tale.

In alta ordine de idei, nu-i nevoie sa repeti la nesfarsit aceeasi placa, cred ca s-a inteles in mare ce-ai vrut sa zici.

Nu pare, avand in vedere ca tu combati lucruri pe care nu le-am zis sau sugerat

Si, serios, n-am obsesii pentru Mungiu si nici nu fac propaganda pro-cinematografia-romaneasca-denigratoare-de-tarisoara.

Cliseul asta conform caruia toti cei care critica filmele lui Mungiu considera ca ele denigreaza tara este absolut ridicol. 4, 3, 2 prezinta niste realitati ale unui alt regim, prabusit in urma cu peste 23 de ani. Filmul ala e pur si simplu prost si urat, iar singurii care l-ar putea considera un film "de denigrare a tarisoarei" ar fi nostalgicii ceausisti.

Pur si simplu apreciez un film bun daca-l vad. Iar Nicolaescu mi-e indiferent. Ma omoara numai ideea aia de `a murit, hai sa nu vorbim urat de morti ca moartea e un lucru sacru. Atat am vrut sa combat de fapt. Nici nu stiu de ce s-a ajuns aici cu discutia...adica la Mungiu si de-alde de-astia. Ar fi fain ca urmatorul film al lui Mungiu sa fie despre moartea domnului Nicolaescu. Cred c-ar iesi ceva misto. Ma rog..Mungiu, Puiu, mi-e totuna cine-l face, numai sa-l faca.

Adica tu te poti uita la Osanda (stiind ca e facut in 1976 si cunoscand contextul de atunci) dupa care te poti uita la 4, 3, 2 (stiind si contextul in care a fost facut asta) si poti spune cu mana pe inima ca 4, 3, 2 e filmul mai curajos si mai bun?
Ce pot sa zic, gusturile nu se discuta, dar totusi...
Optimvs is offline   Reply With Quote sendpm.gif