View Single Post
Old 06 Jan 2013, 22:42   #20
Igor12
Veteran

Igor12

E ciudat cum tocmai Da Vinci, exact cel despre care afirmase o eleva ca e cel mai mare pictor italian. Si apoi, pt o cultura universala poti impanzi clasa cu tablouri, nu repeti exact acelasi gest de acoperire a tabloului doar ca sa arati ca ai facut un gest rebel. Si sincer, chiar nu am vazut sau simtit pasiunea ei pentru arta. Nu neg ca ar fi avut cunostinte, ca stie poezii sau ca a citit sau ca stie ce e aia o pictura sau un artist. Dar nu vad pasiunea. Vad doar o parada a unor cunostinte. Nu am vazut nici acea profesoara care iese din tipare din convingere, dorind sa faca din procesul didactic ceva "altfel", mai viu, mai interesant, mai atragator. O astfel de profesoara nu isi barfeste colegele in fata elevilor. Poti sa ai astfel de convingeri, dar nu le exprimi in fata lor. Elevii sunt ca un burete, absorb tot (uneori totul in afara de carte )De asta un adevarat pedagog are grija ce exprima, ce transmite. Nu am vazut iubire pentru nimic decat pentru ea-insasi. Nici urma de pasiune. Iar Traviata, poezii, picnic-uri selective..eu nu le-am vazut ca metode de a se apropia de copii, de a le insufla anumite lucruri/reguli/idei..ci doar un fel de "te platesc sa ma iubesti", nu de dragul lor sau de dragul artei
Igor12 is offline   Reply With Quote sendpm.gif